Blog

14.11.2022

Какво да изберем: фирма или майстор на свободна практика?

Колкото и да се отлага, все някога се налага да се прави ремонт, а той лесно се превръща в ад, когато не си намерите правилният изпълнител.В почти всяка дейност, свързана с ремонта на жилището, се появява нуждата от не един специалист в дадена сфера – дали водопроводчик, бояджия или електричар. И докато едни избират да направят ремонта на жилището си сами, други разчитат на невинаги ефективния модел – да наемем „препоръчан от познат“ майстор.

Защо да се обърнем към фирма?

  • Тя дава гаранция за ремонта. Ако се констатира проблем през периода на гаранцията, фирмата поема отстраняването му със собствени средства. Повечето майстори не дават гаранция поради собствени причини.
  • Тя разполага с предварително подбрани според уменията им майстори за всички довършителни строителни работи и те са координирани от техническо лице, а не всеки да работи “както си знае.”
  • Сключва се договор в който са включени количества, анализи и цени на видовете строителни работи, който дава възможност на потребителя при некачествено изпълнение от страна на фирмата, да си потърси правата чрез Комисията за защита на потребителите или чрез съда.
  • Фирмата не ви ангажира с никакви дейности по ремонта или строителството. Доставката на материали до обекта, независимо от това къде се намира, се поемат и координират от самата фирма.
  • Можете спокойно да предоставите достъп до обекта, без да се притеснявате за неговата сигурност.

Фирмата не взема ли повече, отколкото майсторите на свободна практика?

Всяка строителна фирма има повече разходи, в сравнение със свободно наетите майстори. При тях се пресмятат разходите за, данъци и осигуровки като отделно добавя към цената и печалбата си.

Всеки би могъл да си направи извод – дали няма да е по-удобно за вас, по-сигурно и по-изгодно да наемете фирма и да контактувате със строителен инженер за вашите желания и как да изглежда вашият дом. Ако изберете фирмата пред майстор на свободна практика, то вие държите на доброто качествено изпълнение, а не на ниската цена.

Без категория
За adminakan

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  • 2 × 2 =

Количка